Perbericht: Christenen gaan demonstreren op 30 augustus in Den Haag

Grote demonstratie Den Haag voor de Christenen in het Midden-Oosten en Afrika

!!!! LET OP: wij zijn NIET de Anti ISIS demonstratie die in Amsterdam gepland staat !!!!

Waarom?
De Christenen zijn al jaren de meest vervolgde religieuze groep ter wereld. In 2013 liepen de getallen zelfs op tot 100 miljoen vervolgden. Dit jaar zijn daar schrikbarend veel slachtoffers bij gekomen, mede doordat enkele gebieden in het Midden Oosten en Afrika zijn omgetoverd tot een waar slachtveld. Het lijkt erop dat de wereld getuige is van de grootste vorm van christenvervolging uit de moderne geschiedenis. De vrije wereld behoort daarom alles binnen haar mogelijkheden te doen om dit onrecht te stoppen. Tot nu toe bleef iedere vorm van reactie echter uit.

Wat gaan we doen?
In samenwerking met met een aantal kerken en organisaties hebben wij, een groep Christenen van verschillende afkomst, voor zaterdag 30 augustus een demonstratie georganiseerd in Den Haag. Wij willen ons verdriet delen, onze solidariteit met onze broeders tonen en de Nederlandse overheid oproepen zich maximaal in te spannen tegen het onrecht dat gaande is. Wij willen laten zien dat wij niet rusten voordat de vervolgde christenen in Afrika en het Midden Oosten de steun krijgen die zij nodig hebben. Verwacht worden 700 tot 1200 mensen.

Hoe gaan we het doen?
De demonstratie zal om 15.00 uur beginnen op het Spuiplein in Den Haag. Pieter Omtzigt zal namens het CDA een toespraak houden. Daar komen wellicht nog enkele politici bij (nieuws daarover later op deze site). Ook zullen de Syrische, Iraakse, Egyptische, Nigeriaanse en Libanese kerken sprekers sturen. Er zal gebeden en gezongen worden. Dit alles om de Nederlandse Overheid te laten zien de kerkgemeenschappen uit die landen ook in Nederland vertegenwoordigd zijn en onder ons wonen. Na de podiumactiviteiten zullen wij met z’n allen vreedzaam naar het Plein lopen om ook daar onze boodschap te laten weerklinken.

Voor actuele informatie houd deze blog in de gaten en surf naar:
https://www.facebook.com/events/584146651704446/

Contact:
Maya Irq (06 49 77 54 60) / Chris Develing (06 50 93 96 60)

flyer_spuiplein_JPG

Organisaties die deze demonstratie steunen:
Nederlands Comité van Verenigde Christenen
Suryoye Aramese Federatie Nederland
Aramese Beweging voor de Mensenrechten
Stichting Al Fadi
Mission4Unity

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s